Продужени боравак је облик образовно-васпитног рада који се реализује у школи, задовољава потребе све већег броја запослених родитеља за адекватно збрињавање деце млађег школског узраста.

Од школске 2023/2024. године у просторијама школе у Гаџином Хану отворен је, за ученике првог и другог разреда, продужени боравак. Ученици у боравку проводе време од 11:30 до 15:30 где у том периоду имају обезбеђену ужину. Ове школске године са ученицима у продуженом боравку радиће учитељица Сања Ранђевловић и заједно са ученицима спроводити различите активности прописане Наставним планом и програмом за одређени разред у виду самосталног рада ученика.

Задаци продуженог боравка су: развијање радних навика код ученика, контрола и помоћ у изради домаћих задатака, квалитетније организовање слобоног времена, организовање разноврсних слободних активности итд.

Просторија за остваривање рада продуженог боравка је одговарајуће величине према броју ученике, добре загрејаности и осветљености. Учионица је опремљена IT технологијом, прикладним ормарићима за одлагање личних ствари и школског прибора, струњачама, дидактичко-забавним материјалима. У оквиру учионице постоји кутак за одмор, читање и радних и слободних активности.

Фотографије са различитих активности у продуженом боравку: